Algist Bruggeman bakkersgist

Wie heeft ze nog nooit zien liggen in de supermarkt, de kleine blauwe kubusjes gist? Voor elke thuisbakker dé basis van een goed gerezen brood. Maar ook voor de professionele bakker hebben we de broodnodige gist in verschillende vormen en gewichten.

Gist is leven, brood is leven. Leven is eten. Onze voedselketen gaat hand in hand met de gezondheid van onze aarde. Daarom was er bij Algist Bruggeman al veel eerder dan vandaag het besef dat we in de toekomst een aantal zaken anders zullen moeten aanpakken.

“In 2010 kozen wij resoluut voor warmtekrachtkoppeling die ons voorziet van de nodige warmte en zo’n 75% van de elektriciteit die ons bedrijf nodig heeft.

“Met de windturbine zetten we een nieuwe stap richting een duurzame toekomst.”

Geert Van Renterghem, Algist Bruggeman

Ook het water van onze productieprocessen wordt gezuiverd en hergebruikt. Water is een zeer kostbare grondstof. Nu is het tijd voor een nieuwe stap richting een duurzame toekomst.

En dat is de windmolen die op onze terreinen wordt gebouwd. Onuitputtelijke bron van energie, altijd voorradig en zonder gevolgen voor het klimaat. Windenergie en Algist Bruggeman zijn twee handen op één buik. Schone energie is de brandstof van ons bedrijf, en een garantie voor de toekomst van onze planeet. Wij twijfelen niet meer, wij doen.”

100%
0
100%
0%

Nevenproducten worden voor 100% gerecycleerd, vooral in de landbouw.

Onze site nabij Doornzele geeft werk aan 190 collega’s

Alle nodige warmte is afkomstig van warmtekrachtkoppeling.

In 15 jaar daalde het energieverbruik per ton gist met 50%.